Probuzení PéTéPé – první schůzka 5.10.2021 na Vodárně

Ahoj, zdravím všechny přátele oddílu a zejména členy PéTéPé. 

Pro ty, co neví o čem je řeč, na úvod krátké ohlédnutí do nedávné historie – oddíl dospělých byl pod názvem PéTéPé založen už v devadesátých letech, ovšem poměrně dlouho byl jen neviditelným sdružením. Kolem oddílu plavčíků se zároveň dlouhodobě pohybovala skvělá skupina rodičů a přátel oddílu,u kterých hrozilo, že se s přechodem dětí do starších oddílů rozplynou a to by byla velká škoda. Tu přišel spásný  nápad propojit je v PéTéPé oddíle. 

Hlavním cílem oddílu dospělých je podpora oddílu dětí. No a vedlejším, ovšem velmi příjemným cílem je společné setkávání se. První roky se činnost pěkně rozjížděla, ovšem i jí covid zasadil pořádnou ránu. Pojďme ji probudit z komatu a zase využít společného potenciálu. 

“Staří” členové, kamarádi, známí i vy, co se s naším oddílem teprve seznamujete, pojďte do toho. Do ‘Vánoc jen tak a po novém roce se můžete (zase, nebo konečně) stát skauty. Všichni toho máme hodně, nebojte, že bychom na vás měli nějaké šílené požadavky. Naopak, vyjdeme si vstříc.

Co teda bude?

PéTéPé oddíl se bude scházet každé první úterý v měsíci večer – začínáme 5.října v 19:00 na vodárně bez dětí. Účast na schůzkách není povinná. Naopak je veskrze dobrovolná a můžete přijít jen když vám to vyjde. Ovšem bude stát za to, takže držím palce, aby vyšla co nejčastěji. 

Schůzky budou mít 2 části: 

  • povíme vám oddílové novinky a probereme kde a jak by se dalo pomoci, aby si to děti co nejvíce užily (hlavní cíl  PéTéPé oddílu je jasně daný)
    • může jít třeba o hru nebo pomoc při hrách pro plavčíky
    • může jít o pomoc s organizací akci
    • můžete nabídnout vlastní nápad / zkušenost
    • je toho spousta a iniciativě se meze nekladou.
  • přílepek (taková ta nedůležitá část, které se říká zábava)
    • na první schůzce posezení s kytarami (přineste si), čajíček/limonádička/ mlíčko/víno/pivo (přineste si podle vlastní chuti), zpěv (přijďte) – rozchod bude v rozumnou dobu, no a známé i potenciálně nové vytrvalce a sběrače bodů lze jen upozornit, že omluvenky na další den nevystavujeme.

Na první schůzce taky probereme, jak připravit další co nejzajímavější.

Členové PéTéPé oddílu mají svoje výhody – třeba jsou informováni jako první o všech akcích, jako jsou oddílové hory, běžky, vodácká zábava … a mnohé další. Na jaro připravujeme například pro zájemce krátké kurzy jízdy na vodě – takové co zvládne i vytížený rodič, obtížnost bude nastavena podle zájmu. Věřím, že se povede i nějaká společná výprava s dětmi, nebo různé věci, které napadnou vás. Těšíme se už teď.

Jinak já su Pavlína, pomáhám s vedením plavčíků a vzala jsem si na radost (starosti mám jiné) znovuprobuzení PéTéPé. Můžete se na mě obrátit s dotazy i nápady – a tady drobné upozornění: stejně jako vy su normální člověk co je přes den v práci a pak nastoupí druhou směnu u rodiny – takže odpověď nebude do minuty a ne každý telefon hned zvednu. Ale jsme lidi. Když nezvednu, ozvu se zpátky a na emaily odpovím v rozumné době.

Takže dneska si zapište do kalendáře 5.října v 7 večer na Vodárně bez dětí

A já se během září ozvu.

Za všechny

Pavlina

PS: Proč PéTéPé? Název připomíná nechvalně známé Pomocné Technické Prapory, které fungovaly v letech 1950 – 1954 jako vojenské tábory nucených prací a kterými prošlo během jejich trvání 40-60 tisíc lidí a to přesto, že neměly žádnou oporu v tehdejších zákonech nebo mezinárodním právu. Skautů mezi nimi nebylo málo. Naším cílem není pravé PTP oddíly zlehčovat, nebo si z nich dělat legraci. Naopak. Nechceme na ně zapomenout.

Tento záznam byl publikován v PéTéPé . Uložit odkaz do záložek.