První PTP porada – zápis a otužování

První porada byla a prý byla moc fajn.

Hlavním bodem zápisu je, že další porada bude první úterý v listopadu (jak bylo slíbeno, první úterky v měsíci jsou naše)

A pak vyplynula jedna nabídka:

Máme mezi námi Lenku Pavkovou, zkušenou průvodkyni do chladu a zase zpátky. No a Lenka nabídla, že by se s námi mohla podělit o svoje zkušenosti jak se správně otužovat (a koupat se pak venku klidně celý rok).

Otužování je hitem posledních let – asi všichni znáte deklarované přínosy – ovšem jako všechno se musí dělat správně. Protože skočit jen tak do studený vody, tím si člověk koleduje spíš o nachlazení. 

Lenka může udělat základní přednášku (cca dvě hodiny), kde vysvětlí jak se správně připravit tělo (i mysl) před vstupem do vody a probere třeba i čeho se pak najíst, aby se organismus zase rychle a správně prohřál. Na konci přednášky se můžete pod dohledem namočit. 

Přednáška má smysl pro omezenou skupinu lidí – aby bylo dost prostoru na individuální otázky a odpovědi a hlavně aby pak všechny uhlídala. Protože v kontaktu se studenou vodou (minimálně) můj mozek přechází do úsporného režimu a základní věci je mu potřeba rychle zopakovat :).

Kdo se chce otužovat už  letos, měl by začít teď co nejrychleji, dokud ještě není zima zimoucí. Pokud bude větší zájem, je žádoucí rozdělit se do více menších skupinek. První se může sejít už tuhle sobotu 16/10  v 10 dopoledne na vodárně. 

Kdo chcete přijít, napište prosím do čtvrtečního večera svoje jméno a email do formuláře, Lenka se vám v pátek ozve: https://forms.gle/yKhda87swraC4Wn37

Koho to zaujalo a chce vědět víc už teď, koukněte na web: https://bodyservis.cz/ 

Za všechny

Pavlina

Tento záznam byl publikován v PéTéPé . Uložit odkaz do záložek.