Testování před tábory

Dobrý den, ahoj

Vzhledem k tomu, že se situace i vyjádření Ministerstva zdravotnictví stále měnila, nevěděli jsme, jak přesně to bude na táborech vypadat. V minulém týdnu vyšlo oznámení, které zatím nebylo nijak změněno, tedy můžeme předpokládat, že je finální. Pro nás je hlavní část ohledně testů, která zní: 


Každý účastník se musí prokázat testem nebo alternativou. Bez prokázání nemůže vedení tábora nikomu umožnit účast na táboře. Možnosti jsou PCR test (nejvýše 7 dnů předem), antigenní test ve veřejném testovacím místě (72 hodin), antigenní samotest při nástupu, potvrzení nebo čestné prohlášení o antigenním testu ze školy nebo zaměstnání (72 hodin), 22 dní po prvním očkování, nejvýše 180 dnů od prodělané nákazy. V případě PCR testu je tento platný pro celý tábor. V případě jakékoli verze antigenního testu je třeba test opakovat každých 7 dnů na táboře, nejspíše antigenními samotesty z lékárny.


Prosíme, abyste v den odjezdu na tábor přišli alespoň s jedním výše uvedeným. Tedy s čestným prohlášením, či vytisklým výsledkem z testu. Nejvíce doporučujeme PCR test, který 2x měsíčně proplácí každému pojišťovna. Pokud byste zvolili tuto variantu doporučujeme si termín zařídit co nejdřív, neboť se rychle zaplňují.